Glutenfritt,  Mellommåltid,  Niste og lunsj,  Oppskrifter,  Søtt og salt,  Vegan

Hjemmelaget energimiks!

Reklame

En energimiks er for meg det perfekte mellommåltidet. Jeg har det ofte med på skolen, eller tidligere da jeg jobbet fulltid i barnehage og syklet til og fra jobb. På lange skoledager hvor jeg kanskje skal videre på noe rett etterpå er jeg helt avhengig av gode mellomåltider. Nøtter, tørket frukt og mørk sjokolade er en favoritt! Energimiksen er også fin å ha med som en snack på tur.

Når du først blander sammen denne energimiksen, så foreslår jeg å lage en god og stor porsjon. Ha det over i en tett boks eller krukke og oppbevar i kjøleskapet. Da har du alltid energimiksen tilgengelig! Perfekt å bare ta en neve i farta, f.eks. om du kjenner søtsuget komme om kvelden. Og så kan du bare ha litt energimiks over i en mindre boks når du skal ha den med deg.

Hjemmelaget energimiks

Du trenger:

  • Nøtter, uten salt og olje
  • Kjerner og frø
  • Tørket frukt og bær, uten tilsatt sukker
  • Litt mørk sjokolade, minst 70 % kakao

Jeg bruker gjerne dobbelt så mye nøtter, frø og kjerner som tørket frukt og sjokolade.Bland sammen ingrediensene og oppbevar i et tett boks eller krukke i kjøleskapet. Eller bare ta dem med deg dit du skal.

For eksempel kan du blande:

  • 3-400 g valnøtter og mandler
  • 100 g mørk sjokolade
  • 50 g rosiner
  • 50 g tørket kokos

Jeg synes det er spesielt godt med valnøtter, mandler, mørk sjokolade og litt tørket kokos. Du kan hakke opp vanlig, mørk sjokolade eller kjøpe sjokoladeknapper som allerede er i passelig størrelse. Hvis du vil kan du ha litt salt i blandingen, men ikke ta for mye. Gresskarkjerner er jeg også veldig glad i.

Helios sitt utvalg av nøtter, frø og tørket frukt finner du her!

La oss si at alternativet er å kjøpe en sjokoladebar i desperasjon på butikken etter jobb. I denne energimiksen får du umettet fett, proteiner, langsomme karbohydrater, kostfiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Ja, den er energitett – det er jo hele poenget. Men dette er ikke tomme kalorier 🙂

 

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.