Grov pizzabunn

Her er en lettvint oppskrift på grov pizzabunn. Ved å bruke fullkornsmel og hele korn blir pizzaen hakket sunnere enn med bare fint mel i bunnen. Fyll på med grønnsaker så har du digg middag!

Hvor mange? 1-2  store pizzabunner (langpanne)

Hvor lenge? 20 min heving + 15 min steking
Vegan? Yup!

Du trenger:

 • 25 g fersk gjær eller tilsvarende tørrgjær
 • 2½ dl lunkent vann
 • 2 ss matolje (gjerne olivenolje)
 • 6 dl mel, enten:
  1. 6 dl fullkornsmel av hvete
   eller
  2. 3 dl fullkornsmel av hvete + 3 dl sammalt hvete- eller spelt
   eller
  3. 6 dl sammalt hvete- og/eller spelt
 • Sesamfrø
 • 1/2 ts fint salt
 • Grovt havsalt


Hvis du bruker fersk gjær: Rør gjæren ut i det lunkne vannet. Ha i olje, 1/2 ts fint salt tilsett mel litt etter litt og bland godt til du får en fin deig som ikke er klebrig, så den er lett å kjevle ut.

Hvis du bruker tørrgjær: Rør sammen mel, tørrgjær og 1/2 ts salt.. Ha i olje og lunkent vann. Bland godt til en fin deig. Den skal ikke være klebrig, for den må være lett å kjevle ut.

La deigen heve på en lun plass i 20- 30 min.

Kjevle ut deigen, det skal være nok til å dekke minst en hel stekeplate. Denne oppskriften gir en tykk eller to tynne bunner. Fukt kantene med litt vann og strø over sesamfrø og litt grovt havsalt. Det smaker så godt!

Når du har hatt på fyll skal pizzaen stekes på minst 225c i 10-15 minutter, avhengig av hvor tykk eller tynn bunnen er. Tynne bunner kan fort bli svidd, så følg med! 🙂

Tips: Det er også mulig å forhåndssteke pizzabunnen og fryse den ned til senere bruk. Da steker du den bare i 3-4 minutter. Prikk først noen hull i pizzabunnen så ikke den “bobler” opp. La pizzabunnen avkjøles før du pakker den i plastfolie og fryser ned eller legger i kjøleskap. Hvis du vil ha sunn og hjemmelaget ferdigpizza kan du forhåndssteke pizzabunnen og så ha på fyll, dekke til pizzaen og legge den i kjøleskapet til dagen etter for så å steke den da 🙂

Merket med: ,,,,,

10 kommentarer til «Grov pizzabunn»

 1. Tusen takk Maria, for en super enkel oppskrift! Enkel, god og sunn. Kan det bli bedre!? Jeg anbefaler denne til alle! Smaker nesten ikke forskjell på denne og "den vanlige" bunnen annet enn at denne er faktisk bedre smak på.

  1. For en hyggelig kommentar!!! Jeg elsker også denne oppskriften, er virkelig en favoritt hjemme hos oss 🙂

 2. Bra oppskrift! Bruker selv ofte å lage på surdeig, siden jeg ikke tåler så godt gjær.

  1. Takk! Det er sikkert lurt hvis du ikke tåler gjær så bra. Hvordan lager du vanligvis pizzadeig?

 3. Denne er utrolig god!!! Takk for fin oppskrift 😉

  1. Så hyggelig å høre at du liker den 😀

 4. er det noen forskjell på tørrgjær og fersk gjær ift hvor sunt det er ?

  1. Hei! Dette vet jeg ærlig talt ikke, men tror virkelig ikke det er noen forskjell! Er jo samme innhold. Det eneste jeg har hørt er at fersk gjær hever raskere og bedre enn tørrgjær.

 5. Denne var super god 🙂 lagde alternativ 2, spelt og fullkornshvetemel. Veldig god deig å jobbe med og veldig god på smak. Lurt å ha på litt frø, barna merket ingenting 🙂

  1. Hei 🙂 Så hyggelig å høre! Liker den kjempegodt jeg også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.