grillede grønnsaker
Glutenfritt,  Grillmat,  Middag,  Oppskrifter,  Tilbehør

Grønn skattekiste på grillen

Sommeren er her, og den kommende uka er det meldt knallvær i Oslo! Jeg er veldig glad i grillmat og benytter muligheten så ofte som mulig om sommeren. Det eksisterer kanskje en tanke om at grillmat er «usunt»? Om man bare velger de billigste pølsene, ikke har noe grønnsaker og svir maten så er det kanskje ikke direkte helsebringende. Heldigvis er grillmat så mye mer enn det! Grillede grønnsaker er helt nydelig, og bidrar med både vitaminer og kostfiber som er godt for magen. Pakk dem i folie eller bananblader og ha som tilbehør til sommerens middager.

grillede grønnsaker

Grønn skattekiste på grillen

Du trenger:

  • Blandede grønnsaker, som: brokkoli, blomkål, grønnkål, paprika i ulike farger, asparges, gulrot, sellerirot, squash, løk, fennikel, sukkererter, aubergine, tomater… you name it!
  • Sopp
  • Matolje eller smør
  • Salt og pepper
  • Smaksett gjerne med hvitøk, urter, sitron og/eler chili

Skyll grønnsaker, skrell om nødvendig og del dem i jevnstore biter. Ha litt olje eller smør i aluminiumsfolie beregnet på grilling. Ha i grønnsakene, drypp over litt mer olje eller smør samt
salt og pepper. Smaksett gjerne med et par hvitløksfedd, noen sitronskiver, urteblanding eller finhakket chili. Pakk sammen og grill til grønnsakene er myke, kjenn etter med en gaffel.

Tips: Du kan også legge grønnsakene i bananblader som du får på internasjonale matbutikker. Bare legg et par bananblader oppå hverandre på grillen og legg så grønnsakene på toppen. Eventuelt kan du pakke dem inn i bladene.

Husk å respektere eventuelle grill- og bålforbud i din kommune!

4 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.