Glutenfritt,  Grillmat,  Jul,  Middag,  Oppskrifter,  Vegan,  Vegetarburger

Linserburger! Perfekt på grillen eller i stekepanna

Dette har vært en favoritt på mitt kjøkken i mange år, sommer som vinter! Den passer nemlig like godt på grillen som i stekepanna. Det som er så supert med den er at du finner ingrediensene på en helt vanlig matbutikk, og den er ganske enkel å lage. Linser er som kjent en viktig proteinkilde i et plantebasert kosthold, men de er også rike på kostfiber, «trege» karbohydrater og mikronæringsstoffer. Billig, sunn og god mat 🙂

Burgeren har så å si blitt fast følge på sommerens grillkvelder. Ikke bare er det enkelt, billig og godt, men det er litt stas å ha noe hjemmelaget istedet for ferdiglagde veggisburgere. Am I right? Grill er synonymt med kjøtt for mange, da er det gøy å imponere litt med hjemmelagde veggisburgere.

Oppskriften har vært på bloggen lenge, men en slik favoritt fortjente en make-over med bedre tekst og nye bilder, synes jeg!

Linserburger! Perfekt på grillen eller i stekepanna

Hvor mange? 4 burgere, eller flere små.

Hvor lenge? ca. 30 min.

Du trenger:
ca. 340 g røde linser (tilsvarer to bokser fra GoGreen)*
3 ss potetmel
2 ss  linfrø
2 ss vann
1 ss nøytral matolje
Et dryss salt og pepper
1 ts paprikapulver eller 1/2 ts røkt paprikapulver
1/2 ts liquid smoke eller smokey BBQ-glaze**

* Jeg har laget disse linseburgerne utallige ganger, og de blir alltid best med hermetiske linser fra GoGreen! Fungerer ikke med tørre linser som kokes, bruk hermetikk.
** Liquid smoke finner i velassorterte matbutikker. Det brukes gjerne til grillmat og gir en «smoked» (røkt) smak. Kan sløyfes hvis ikke du finner det.

Skyll linsene i friskt vann og la dem renne godt av seg i en sil. Bland alle ingrediensene unntatt grillsaus/marianade og mos med en stavmikser til en jevn konsistens. La burgermassen hvile i 15 minutter.

Du kan såklart eksperimentere med forskjellige krydder her altså, fantasien setter grensene!

Form jevnstore burgere med hendene og legg dem på grillen. Et tips er å smøre inn hendene med rapsolje eller annen nøytral matolje, da er det enkelt å forme burgere og de slipper lett. Grilles noen minutter på hver side, til de har fått en sprø og fin skorpe. Pensle burgerne med grillsaus, olje eller marinade om du vil! 🙂 De kan såklart også stekes i litt olje i en stekepanne.

Serveres akkurat sånn som du selv liker det best!

Hva med å servere dem sammen med ovnsbakte poteter og søtpoteter? Nam!!

 

Ønsker alle en god helg! Vi skal gjøre ferdig utleiedelen av leiligheten vår, slik at den kan leies ut fra 1. oktober. Bare et par småting som skal på plass, så er den good to go. Min plan for helga er å tråle byen etter International Sandwich Brothers og spise is til jeg blir kvalm! Hva er din plan?

11 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.