Grillmat,  Oppskrifter

Grill grønt!

Hei dere! Nyter dere sommeren? Her går det ihvertfall i grillmat for tida, det er jo sommerens beste mat. Det er mange som lurer på hva vegetarianere griller, for mange er jo grillmat synonymt med masse kjøtt. Men grønnsaker er jo etter min mening det beste du kan grille! De kan få en helt annerledes smak etter en runde på grillen. Tenk bare på grillet paprika ift. fersk paprika – to helt forskjellige smaksopplevelser.

Mine favoritter på grillen er:
♥ Helgrillet spisspaprika/ søtpaprika
♥ Sopp, gjerne fylt med ost og krydder
♥ Cherrytomater
♥ Squash
♥ Brokkoli
♥ Blomkål
♥ Mais
♥ Grønnkål
♥ Gulrot og andre rotgrønnsaker
♥ Potet og søtpotet

Noe kan slenges direkte på grillen, men mye gjør seg bra i grillfolie med litt olje, salt og pepper. Ellers er jo grillspyd en slager. Trikset med å grille grønnsaker er timing. Poteter, søtpoteter og rotgrønnsaker kan trenge litt tid for å bli gjennomstekt, det samme gjelder soppen. Paprikaen kan gjerne bli svidd, men grønnkålen er ferdig på 2 minutter. Så her gjelder det bare å planlegge litt. Et tips er å kutte de grønnsakene som trenger lengst tid i mindre biter – og omvendt.

Nypoteter grillet i folie med bare litt olje og salt – det enkle er ofte det beste.

Blandede grønnsaker i folie er min favoritt!

 Her har vi brokkoli, grønnkål og søtpotet ♥

 Cherrytomater, avokado, søtpaprika, grønnkål og sopp – alt fra grillen!

Når vi først snakker om å grille grønt, har dere prøvd å grille frukt? Jeg anbefaler virkelig å legge vannmelon på grillen, du får en helt ny smaksopplevelse. Mango, avokado, banan og ananas er også digg. Hvorfor ikke ha grillet frukt til dessert?

Hva er deres favoritter på grillen? Har dere prøvd å grille frukt, eller noe annet spennende? Legg gjerne igjen en kommentar 🙂

Én kommentar

  • Ragnhild

    Det grønne på grillen er det beste! Selv elsker jegsquash, mais, paprika, rødløk og tomat! Vannmelon har jeg ikke prøvd :O Men ananas er digg.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.