Ukategorisert

Glimt fra Skottland

God kveld! Som du kanskje har fått med deg så har jeg vært i Skottland den siste uka. En kjær barndomsvenninne skulle gifte seg med sin batman i kilt (lang historie…), og en hel haug med nordmenn dro over for å feire dem. Sammen med noen venner bestemte vi oss for å gjøre en ferie ut av det, så vi dro over noen dager før bryllupet og hjem igjen mandag formiddag.

Onsdag ankom vi Aberdeen og brukte noen timer der. Det var en temmelig grå og kjedelig by, så om du skal til Skottland anbefaler jeg faktisk å bruke tiden din andre steder. Vi kjørte mot nord-øst, hvor vi skulle bo og hvor bryllupet skulle finne sted. Via AirBnB hadde vi leid et privat hus i en liten fiskerlandsby ved sjøen. Det var et flott hus, mer enn stort nok for 4-5 personer!

Torsdag dro vi mot Inverness, Loch Ness og slottsruinen Urquhart. Vi så dessverre ingen sjømonstre 🙁 Veldig skuffende, men jeg beholder troa.

Fredag utforsket vi byen vi bodde i. Vi gikk blant annet innom en antikkbutikk i en gammel kirke, og det ble litt shopping. Jeg fant en finfin veske som passet perfekt til kjolen jeg skulle ha på festen! Etterpå var det omvisning på et lokalt whiskydestilleri og prøvesmaking. Jeg må innrømme at whisky ikke er helt min greie, men vi smakte på noe annet som var veldig godt. Etterpå dro vi til brudeparets hjemby og spiste middag med andre bryllupsgjester.

Lørdag var den store dagen med en flott seremoni og fest i et fantastisk lokale på den skotske landsbyda. Brudeparet var helt smashing i bunad og kilt! Jeg hadde bunad for første gang, tante sin fra Telemark. Det var utorlig stas da dette liksom er familie-bunaden og farmor hadde en lik.

Søndag sov vi veldig godt før vi kjørte tilbake mot Aberdeen. På veien stoppet vi innom Banff og Pennan, en medium by og en bittebitteminiliten «by» ved kysten. Vi hadde leid en leilighet sentralt i Aberdeen, og mandag bar det hjemover mot Norge. Merkelig nok hadde alle gjestene fra bryllupet som tok akkurat det flyet klart å booke seter sammen! Så det var jo hyggelig 🙂

Jeg må ærlig innrømme at maten i UK ikke er helt min stil. Det er mye fritert, panert og oljete greier. Lite grønt, dessverre! Den beste maten vi fikk var på en indisk restaurant i Aberdeen, og den vi lagde selv hjemme. Ikke at maten i bryllupet var så ille, der hadde de ordnet buffet med vegetarmat. Men man støter statig på snåle problemer, som at potetene ikke er vegetariske fordi de er stekt i animalsk fett. Det skal jammen ikke være enkelt. Det de derimot er flinke på der borte er å merke maten med V hvis den er «suitable for vegetarians». Der har vi ikke kommet så langt i Norge, ennå! Det var også stort sett alltid minst étt vegetarisk alternativ på kaféer, butikker, gatekjøkken osv.

Av shopping ble det som vanlig mat, samt de tingene fra antikkbutikken. Vi kjøpte med oss en hel del godteri, litt vin og en whiskey. Og så hamstret jeg tørket frukt og bær! Bear og Urban Fruit er vanskelig å få tak i her til lands, og det var i tillegg mye billigere i Skottland.

Alt i alt en flott tur med nye opplevelser og minner som skal lagres i hjertet 🙂

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.