Gi hjemmelaget gløgg i gave
Drikke,  Jul,  Oppskrifter

Gi hjemmelaget gløgg i julegave

Spiselige julegaver er gøy både å gi og å få! Jeg har pleid å gi bort noe spiselig de siste årene. I fjor lagde jeg nøttesmør i gave. Tidligere har jeg laget cookies og sjokolade. I år fikk jeg en idé om å lage hjemmelaget gløggblanding! Gløgg hører jo julen til, og en hjemmelaget blanding er litt ekstra stas. Du kan gi den bort for seg selv, eller sammen med en flaske vin eller juice. Rødvin kan byttes med solbær- eller aroniajuice, hvitvin kan byttes med eplemost eller hylleblomstsaft.

Hjemmelaget gløggmix

Hvor mange? Ingredienser til én porsjon gløggmix.
Hvor lenge? 4 timer+
Vegan? Jepp, husk vegansk vin til selve gløggen.

Du trenger:

  • Tørkede appelsinskiver
  • oppskrift her
  • 1 dl sukker
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 3 stk stjerneanis
  • 12 stk nellikspiker
  • 2 stk kanelstenger

Lag først tørkede appelsinskiver, gjerne kvelden før. Det er dette som tar tid. Du kan så klart kjøpe det hvis du finner et sted som selger det. Eller eventuelt droppe det, og skrive på gaven at man kan tilsette 1/2 appelsin i skiver.

Bland alle ingrediensene og dem i en liten glasskrukke eller en pose beregnet på matoppbevaring. Du finner mye fint på hobbybutikker! Pynt med appelsinskiver eller kanelstenger, pyntebånd og en fin lapp med ingredienser.

På min lapp skrev jeg noe sllikt som dette: «Hjemmelaget gløgg: bland mixen med en flaske rød eller hvit vin. Varm opp til maks 70 grader. Bruk solbærsaft eller eplemost for alkoholfri gløgg. Tilsett gjerne litt honning hvis smaken blir for kraftig. Inneholder: sukker, appelsin, krydder (kanel, anis, nellik, vanilje). God jul og godt nytt år fra Maria»

Hurra! På Panduro fant jeg cellofanposer i nedbrytbart materiale som også er godkjent for oppbevaring av mat. Små skritt for litt mer miljøvennlige julegaver 🙂

Har du laget noen hjemmelagde og kanskje spiselige julegaver? Fortell meg gjerne hva i kommentarfeltet! 🙂

5 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.