Fylt gresskar (butternut squash)

Vi er allerede langt inne i oktober, og gresskar kan virkelig sies å være denne månedens grønnsak! Gresskar er i sesong på høsten, og vi kan både spise det og pynte med det. Det finnes forskjellige typer, i denne oppskriften bruker vi flaskegresskar, eller butternut squash som det også kalles. Hva med å servere gresskar på selveste halloween?

Hvor mange? 2 porsjoner
Hvor lenge? Cirka 1 times tid
Vegan? Nei, vi bruker fetaost i akkurat denne oppskriften

Du trenger:
1 flaskegresskar
1 rød paprika
1 pakke hermetiserte linser eller kikerter
1/2-1 pakke økologisk fetaost (100-200 gram)
Pepper
Matolje, som raps eller oliven

Del gresskaret i to og fjern frøene. Bakes i ovnen på 200°C i en halvtime.

Ta ut gresskaret. Grav ut litt av gresskarkjøttet med en skje. Ikke kast kjøttet, du kan f.eks. lage søtpotet- og gresskarstappe av det – oppskrift her! Kutt paprika i små biter eller tynne strimler. Skyll linsene eller kikertene i friskt vann. Fyll gresskaret med dette og drypp over litt raps- eller olivenolje. Smuldre over fetaosten og krydre med litt pepper. Sett gresskaret inn i ovnen igjen i cirka 15-20 minutter, til osten er gyllen og gresskarkjøttet godt og mørt. Server gjerne med noe godt tilbehør, men denne retten er faktisk overraskende mektig og mettende!

PS: Inspirasjonen til denne oppskriften fant jeg i Det Nye ShapeUp.

Merket med: ,,,,,

6 kommentarer til «Fylt gresskar (butternut squash)»

    1. Testing completed 😀 😀

  1. Denne retten spiste jeg for ikke så lenge siden, og jeg må si den er mettende og god. Passer nok ekstra godt til Halloween.

    1. Hyggelig å høre, Karianne! Helt enig, veldig mettende. Og må være perfekt i slutten av oktober tenker jeg 🙂

  2. Jeg brukte revet lettost (Norvegia, Jarlsberg, mozzarella) istedenfor fetaost, da jeg tror det egner seg best til retten her. Må likevel teste ut med fetaost til en annen gang, for da får jeg se hva jeg foretrekker av de to toppingene der.

    1. Så gøy at du lager din egen vri 🙂 Jeg liker smaken fra fetaost her, istedet for smeltet "vanlig" ost. Men oppskrifter er til for å endres på! Si ifra hvilken du liker best da 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.