Blåbærsmoothie
Drikke,  Mellommåltid,  Oppskrifter

Frisk blåbærsmoothie

Blåbær er kjempegode og passer godt i smoothie. Denne blåbærsmoothien har en frisk smak og passer godt som et lite mellommåltid, eller en ekstra treat ved siden av helgefrokosten. Er det ikke rart at blåbærsmoothie blir mer rød-lilla i fargen enn blå? Kanskje det egentlig burde kalles lillabær 😉 Uansett er disse små bærene en kilde til antioksidanter som vitamin C og E, samt kostfiber og folat.

Frisk blåbærsmoothie

Du trenger:

  • 2 dl frosne blåbær
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 0,5 dl lettmelk eller plantemelk
  • 2 rause ss yoghurt, gjerne med bærsmak
  • Fersk sitron

Ha alle ingrediensene unntatt sitron i en blender og kjør til en smud konsistens. Spe med mer væske om nødvendig. Smak til med sitronjuice. Server i glass og pynt gjerne med en frisk sitronskive.

Noen tenker kanskje at frosne bær og grønnsaker er mindre sunne enn ferske, men det stemmer ikke. Når de fryses rett etter plukking bevares næringsstoffene bra! Dessverre har det vært noen episoder hvor folk har blitt dårlige av fryste bær. Om du vil være helt sikker så kan du koke dem først, og så kjøle dem ned igjen. Kokingen vil endre smaken noe.

Blåbærsmoothie

2 kommentarer

  • JulesTheNorweegie

    Mmmm så deilig! Har blitt helt hektet på smoothie til lunsj eller frokost når jeg ikke er på jobb og har god tid til og bare sitte og nyte det (og ikke få brain freeze, heh!) Perfekt måte og få i seg en, to eller gjerne tre av fem for dagen! Men jeg liker rene smaker, så blåbær er helt perfekt 😀
    Håper du har en fortsatt fin uke Maria! xx

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.