Frokost og pålegg,  Niste og lunsj,  Oppskrifter

Fløyelsgrøt av havre

Fløyelsgrøt av havre er mye sunnere enn den tradisjonelle fløyelsgrøten laget på fint hvetemel. Dette har blitt en ny favoritt til frokost, lunch og kvelds! Den har også blitt en go-to-løsning når matlysten ikke er på topp, fordi den smaker godt, er sunn og næringsrik, enkel å lage og lett å spise.

Hvor mange? 1 porsjon
Hvor lenge? 10 min

Du trenger:
50 g havremel eller havregryn
1,5 dl melk
1-2 dl vann
En klype salt

Hvis du bruker havregryn så må du først male dem til mel i en kjøkkenmaskin. Ha så havremel, melk, salt og halvparten av vannet i en gryte. Visp det sammen og kok opp, følg med for det svir seg fort! La det så småputre over lav varme i 5 minutters tid. Rør innimellom, og spe med mer vann etterhvert som det tykner. Grøten skal være tykk, men ikke helt pudding liksom.

Server som du vanlig spiser havregrøt, eller prøv ut noen nye toppinger. Forslag til topping kan være bær, oppkuttet frukt, syltetøy, linfrø, hampfrø, gresskarkjerner… det du liker best 🙂

♥Havregryn inneholder en spesiell type fiber som gir langsom blodsukkerstigning, kan bidra til å senke kolesterolet og bidrar til en god fordøyelse og gir langvarig metthetsfølelse.

6 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.