Middag,  Oppskrifter,  Vegan

Fargerik vegetar thaicurry

Thaicurry er gryterett inspirert av thaikjøkkenet og lages med currypaste, kokosmelk, grønnsaker og i dette tilfellet tofu. Det smaker kjempegodt, en kremet og varmende gryterett. Ikke er det dyr mat heller. Så lenge du har noen basismatvarer som matolje og soyasaus, samt husker å bruke ingredienser mer enn én gang, så er dette en rimelig middag. Ved å planlegge flere retter med samme basis i løpet av uka er du økonomisk og miljøvennlig siden du slipper å kaste mat.

Hvor mange? 4 porsjoner, medberegnet tilbehør.
Hvor lenge? Cirka en halvtimes tid.
Vegan? Ja, så lenge currypasten er vegansk.
Allergi? Inneholder soya. Gluten fra nudler og soyasaus; velg glutenfrie nudler eller ris, samt glutenfri soyasaus for glutenfri variant. Sjekk for allergener i currypaste.

Du trenger:
1 pk naturell tofu, firm
Matolje til steking
Rød currypaste
Fersk ingefær
1/4 ts sukker
1 ts soyasaus
1 boks kokosmelk
1 aubergine
2 paprika, gjerne i forskjellige farger
1/2 lime
Salt og pepper

Tilbehør: Fullkornsris eller -nudler

I curryen på bildene er det både rød, gul og grønn paprika. Jeg var så heldig å finne bittesmå paprikaer den dagen jeg skulle ta bilder, så jeg kjøpte én av hver. Men det holder altså med to paprikaer i normal størrelse.

Kutt tofu i terninger. Det er viktig at du har valgt firm tofu, ikke silken. Jeg liker den økologiske, naturelle tofuen fra SoFine, som du finner i en del vanlige matbutikker. Varm opp 2-3 spiseskjeer olje i en dyp panne eller tykkbunnet kjele, medium varme. Stek tofuterningene i olje et par-tre minutter.

Tilsett 2-3 teskjeer currypaste, eller etter smak. Fres det et lite minutt før du tilsetter kokosmelk, cirka en teskje revet ingefær (skrell ingefærroten og riv på rivjern), en teskje soyasaus og en kvart teskje sukker. Bruk gjerne kokossukker eller palmesukker hvis du har. Kutt aubergine i terninger og tilsett i curryen. La det småkoke/trekke i cirka 6-7 minutter. Strimle paprikaene og tilsett dem når det er et minutt eller to igjen, så de holder seg crispy. Smak til med salt og pepper, evt. om det er noe annet som mangler? Skvis over saften av en halv lime helt til slutt.

Nudler eller ris er godt tilbehør til thaicurry. Tilberedes etter
anvisning på pakken. Velg fullkorn for mer næring og kostfiber!

Velbekomme!

Tips: liker du det hot? Smak til med chilipuler eller finhakket, fersk chili!

7 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.