Glutenfritt,  Grillmat,  Middag,  Oppskrifter,  Vegan,  Vegetarburger

Falafel på grillen

Falafen er en stooor vegetarfavoritt! Her får du en oppskrift som holder seg fast og fin på grillen. Det lages basically av kikerter og krydder, og er veldig allsidig. Kan tilpasses til din smak og det DU foretrekker. Jeg liker å ha i masse spiskummen, andre liker masse hvitløk. Oppskriften er glutenfri og ganske allergivennlig, uten noen av de vanlige allergenene. Vegansk er den også 🙂

Falafel på grillen

Hvor mange? 4-6 burgere.

Hvor lenge? En halvtimes tid.

Du trenger:

  • Ca. 350 g ferdig bløtlagte/hermetiserte kikerter (tilsvarer to slike papp-hermetikkbokser du finner i dagligvarebutikken)
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1 ss olivenolje

Smak til med hvitløk, persille, koriander, spiskummin, chili og/eller paprikapulver!

Hell laken av kikertene og skyll dem godt. Ha alt i en foodprocessor og kjør til en jevn deig. Stavmikser kan også brukes. Form falafel-burgere og grill dem til de er litt sprø og gylne på begge sider. Serveres med burgerbrød, i pitabrød eller bare sammen med salat og dressing.

Tips: Med litt olje på hendene blir det enklere å forme burgere. Du kan lage dem klare på forhånd og legge dem i en boks med matpapir i mellom, og så legge dem i kjøleskapet. Da er de klare til å grilles når som helst.

Kikertene inneholder mye kostfiber som kan være godt for magen. Men er du ikke vant med belgfrukter eller har irritabel tarm så ville jeg ikke anbefale å spise vanvittige mengder kikerter på èn gang. Bare et tips 😉

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.