Søtt og salt,  Vegan

Eplechips under juletreet

Eplechips/ tørkede epler må jo være en herlig julegave. Smaken av eple og kanel passer godt inn med julesmakene, og en litt sunn snack skader jo ikke innimellom alt sukkeret og fettet. Eller ødelegger jeg julestemninga nå? Hehe. Her er ihvertfall oppskriften, som jeg også har lagt ut tidligere her.

Hvor mange? Så mange epler du har, jeg brukte ca. 700 g.
Hvor lenge? Ca. 2 timer.
Vegan? Ja!

Du trenger epler, kanel og evt. litt sukker.

Begynn med å skylle eplene i kaldt vann. Kutt dem så i tynne skiver. Hvis du har en mandolin er det perfekt, hvis ikke bør du bruke en skarp grønnsakskniv. Jeg bruker porselenskniv. 

Når du har kuttet alle eplene fordeler du dem på stekebrett kledt med bakepapir. Eplene bør ikke ligge oppå hverandre. Hvis du har litt ujevn størrelse på epleskivene kan det være lurt å sortere dem på forhånd. De tykkeste skivene bør kanskje få litt ekstra tid i ovnen, da er det greit å ha dem samlet på ett stekebrett 🙂 Dryss litt kanel over eplene, og hvis du er av typen som bare mååå ha det søtt kan du også drysse over litt sukker. Jeg synes ikke det er nødvendig, eplene er jo naturlig søte!

Varm ovnen til 100 c og sett inn eplene. Hvis du har mer enn ett brett bør du sørge for at det er god plass mellom dem og sette på vifta. Det kan være lurt å åpne ovnsdøra på gløtt innimellom for å slippe ut litt fuktighet. Etter en times tid tar du ut eplene og vender dem. Sett dem inn i ovnen og stek videre i 1/2 – 1 time. Denne oppskriften har jeg fått av mamma, hun steker eplene i bare en time. Andre oppskrifter sier at du skal ha dem i ovnen på 50c over natta. Så her må du bare prøve deg frem, og ta ut eplene når de ser ferdige ut. De skal være litt seige, så blir de sprøere mens de avkjøles. Jeg bruker ca. 1,5 t med vifte, siden jeg lager flere brett samtidig.


Det tar litt tid, men det er verdt å vente på! Og kjøkkenet lukter så herlig av kanel og eple mens du venter ♥ Mens eplene er i ovnen kan du ta deg tid til noe annet. Kanskje skrive et fint julekort til noen du er glad i som bort litt for langt borte?

Pakk eplene inn i cellofan- eller papirposer, mine er kjøpt på Panduro. For at eplene skal holde seg sprø må du passe på at posene ikke er helt tette. Pynt med et fint bånd og en skive tørket eple.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.