Direkte fra bonden til min kjøkkenbenk!

Sponset/ i samarbeid med Dyrket.no

Hei dere! I dag vil jeg gjerne fortelle dere om den nye nettbutikken Dyrket.no, som jeg fikk en hyggelig henvendelse fra for litt siden. Dyrket ønsket å gjøre fersk, lokalprodusert mat lettere tilgjengelig i lokalmiljøet ved å kjøre det fra produsenten og hjem til deg. Direkte fra bonden til kjøkkenbenken, altså!

Fordelen med å bestille gjennom Dyrket.no er at du nesten handler direkte fra produsenten. Det vil si at mer av det du betaler for varen faktisk går til den som produserer varen, i stedet for å forsvinne i fordyrende mellomledd. Jeg er veldig for variasjon i matmarkedet, at ikke noen få skal sitte med all makten. Derfor er det å handle fra småskala produsenter, enten de er fra lokalmiljøet mitt eller i Sør-Amerika, noe som er viktig for meg.

Min hemmelige drøm (som ikke er så hemmelig kanskje) er å åpne en liten kafé med en hyggelig gårdsbutikk. I kaféen skal det alltid lukte ferske bakevarer og nykvernet kaffe. I butikkhyllene skal du finne varer fra lokale produsenter og kunstnere. Pluss litt spesielle varer som ikke nødvendigvis er lokalprodusert, men som skiller seg ut i mengden. Så du kan trygt si at Dyrket.no snakker rett til hjertet mitt!

Jeg bestilte altså herfra på onsdag, og fikk varene levert fredag kveld litt før klokken 19. De leverer to ganger i uken i Oslo og omegn. Varene ble levert i papirposer, med kjølevarer i en egen pose som jeg kunne sette rett i kjøleskapet. Antar at de blir fraktet kjølig, i og med at Dyrket.no til og med selger iskrem!

Først tenkte jeg at jeg skulle være fornuftig og bestille ting vi trengte til middager og litt basisvarer. Denne tanken la jeg fra meg etter å ha surfet litt i nettbutikken, hehe. Det var så mye godt og spennende som fristet, så jeg bestemte meg for å legge fornuften til side og bestille akkurat det jeg hadde lyst på! I den virtuelle handlekurven havnet det både noen favoritter og noen ting jeg ikke har smakt før. Du finner nemlig alt fra grønnsaker og andre ferskvarer, til basisvarer som olje og mel, til saft og søtsaker.

Et lite bildedryss fra handleposen min;

For at ikke dette innlegget skal bli aaaalt for langt har jeg valgt å spare noe til senere. Da tenker jeg å trekke frem noen favoritter og fortelle deg litt om produsentene som står bak produktene. Så følg med!
I mellomtiden kan du jo ta deg en tur inn på Dyrket.no og sjekke det ut selv!

I dag får vi besøk av mamma og pappa, så hyggelig å få vist
dem den nye leiligheten. De bor jo noen timers kjøretur unna, i tillegg
til at paps jobber turnus, så det kan gå lang tid mellom hver gang vi
sees. Heldigvis holder vi kontakt på telefon og nett! Vi skal spise
kanelboller (oppskrift underveis!) og drikke kaffe fra Norð, og de har sagt at de skal spandere middag på oss… godt å bli bortskjemt noen ganger. Har du hatt en fin helg?

Merket med: ,,

3 kommentarer til «Direkte fra bonden til min kjøkkenbenk!»

  1. Så kult. Det er så bra det kommer fler og fler slike tilbud. Selv har jeg forelsket meg i den gårdsbutikken jeg har skrevet om og har vært der en gang i uken de siste ukene. Håper du åpner din egen lille gårdsbutikk en dag, da kommer jeg!!

    1. Åh, helt enig 🙂 Den du har skrevet om virker utrolig koselig, høres ut som en sånn herlig, lite sted man kan legge søndagsturen og få med seg noe godt hjem i tillegg <3

      En vakker dag, Ragnhild!!! 😉

  2. […] kommer fortsettelsen på innlegget jeg skrev om Dyrket.no her om dagen. Les det første innlegget her! Dyrket.no er altså en ny, norsk nettbutikk som ønsker å gjøre veien fra bonden til din og min […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.