Oppskrifter

Direkte fra bonden til min kjøkkenbenk!

Reklame

Hei dere! I dag vil jeg gjerne fortelle dere om den nye nettbutikken Dyrket.no, som jeg fikk en hyggelig henvendelse fra for litt siden. Dyrket ønsket å gjøre fersk, lokalprodusert mat lettere tilgjengelig i lokalmiljøet ved å kjøre det fra produsenten og hjem til deg. Direkte fra bonden til kjøkkenbenken, altså!

Fordelen med å bestille gjennom Dyrket.no er at du nesten handler direkte fra produsenten. Det vil si at mer av det du betaler for varen faktisk går til den som produserer varen, i stedet for å forsvinne i fordyrende mellomledd. Jeg er veldig for variasjon i matmarkedet, at ikke noen få skal sitte med all makten. Derfor er det å handle fra småskala produsenter, enten de er fra lokalmiljøet mitt eller i Sør-Amerika, noe som er viktig for meg.

Jeg bestilte altså herfra på onsdag, og fikk varene levert fredag kveld litt før klokken 19. De leverer to ganger i uken i Oslo og omegn. Varene ble levert i papirposer, med kjølevarer i en egen pose som jeg kunne sette rett i kjøleskapet. Antar at de blir fraktet kjølig, i og med at Dyrket.no til og med selger iskrem!

Først tenkte jeg at jeg skulle være fornuftig og bestille ting vi trengte til middager og litt basisvarer. Denne tanken la jeg fra meg etter å ha surfet litt i nettbutikken, hehe. Det var så mye godt og spennende som fristet, så jeg bestemte meg for å legge fornuften til side og bestille akkurat det jeg hadde lyst på! I den virtuelle handlekurven havnet det både noen favoritter og noen ting jeg ikke har smakt før. Du finner nemlig alt fra grønnsaker og andre ferskvarer, til basisvarer som olje og mel, til saft og søtsaker.

Et lite bildedryss fra handleposen min;

For at ikke dette innlegget skal bli aaaalt for langt har jeg valgt å spare noe til senere. Da tenker jeg å trekke frem noen favoritter og fortelle deg litt om produsentene som står bak produktene. Så følg med!
I mellomtiden kan du jo ta deg en tur inn på Dyrket.no og sjekke det ut selv!

3 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.