Fin bakst,  Oppskrifter,  Søtt og salt

Den beste oppskriften på brownies

Lyst til å lage noe godt i helga? I dag deler jeg min favorittoppskrift på brownies! Disse har jeg bakt så mange ganger at jeg kan oppskriften helt utenat. Oppskriften er fra Manuela Kjeilen som er kokebokforfatter og står bak den sukkersøte kakebloggen Passion4Baking. Siden jeg er så glad i denne vil jeg gjerne dele den videre med dere 🙂

Originaloppskriften finner du her!

Verdens beste brownies fra Manuela Kjeilen

Hvor mange? 1 brownieform/1 liten brownie.
Hvor lenge? Beregn 2 timer da kaken er best avkjølt. Lages gjerne dagen i forveien.

Du trenger:
290 g smør
290 g sukker
95 g kakaopulver
2 egg, kjøleskapskalde
60 g fint mel

Forvarm ovnen til 160ºC.

Sukker, kakao og smør skal smeltes sammen. Det gjøres helst over vannbad. Da har du sukker, kakao og smør i en skål/bolle som du setter over en gryte med kokende vann. Rør innimellom. Hvis du bruker gryte uten vannbad er det viktig at du ikke bruker for høy varme.

Så må blandingen avkjøles til cirka fingervarme. Hvis du setter bollen over i kaldt vannbad går det raskere. Når den er avkjølt rører du inn ett og ett kaldt egg. Tilsett til slutt mel.

NB: Hvis ikke du avkjøler blandingen og bruker kalde egg risikerer du at røren blir ødelagt!

Ha røren over i en smurt form, eller en form kledt med bakepapir. Stekes på 160ºC i cirka 25minutter. Det varierer litt fra ovn til ovn, kanskje du trenger litt lengre tid.

Avkjøl kaken og sett den gjerne i kjøleskap. Denne browniesen smaker faktisk aller best når den har fått stått kaldt en stund! Det blir nesten som en konfektkake, perfekt med en kopp kaffe.

♥ Bowniesen kan gjerne fryses og tas opp når du får lyst på noe digg!

Forrige helg bakte jeg denne kaken i protest. Jeg kom nemlig over en facebookannonse fra en nettbutikk som selger type sunnere, proteinrik og sukkerfri browniesmix. Det i seg selv har jeg ikke noe i mot. Men i annonsen stod det noe slikt som at denne browniesen kan du spise med «god samvittighet». Og DET har jeg noe i mot. Jeg synes nemlig at det er plass til helt vanlige brownies i kostholdet, uten at man skal få dårlig samvittighet av det. Deilige, smakfulle brownies med ekte smør, sukker og helt vanlig hvetemel. Så, da ble det protestbrownies! Gjett om jeg koste meg!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.