Ukategorisert

Deilige dager i Køben

Nå har vi hatt et par deilige dager i København. Det er faktisk helt sant at det er deilig å være norsk i Danmark.

Anledningen for turen var at min kjære har levert masteroppgaven sin. Vi har jobbet ganske hardt det siste halvåret begge to, så det var fortjent med en liten pause fra hverdagen og å gjøre noe gøy sammen. Han visste forresten ingenting om turen før vi dro på onsdag, hehe. Han fikk beskjed om å pakke klær, toalettsaker og pass. På vei ned overrasket jeg ham med konsertbilletter til et av favorittbandene også. Veldig vellykket overraskelse, takk til alle som visste noe og klarte å holde munn! 😉

På onsdag dro vi ned og møtte hun vi leide leilighet av. Vi reiste med AirBnb som fungerte helt utmerket. For samme pris som hotell hadde vi en hel leilighet med balkong sentralt i Køben, i tillegg hadde hun fylt opp kjøleskapet med øl og var en virkelig hyggelig vert. Så det kommer vi til å benytte oss av i fremtiden også. Kvelden ble tilbragt utendørs hvor vi så fotball på storskjerm sammen med massevis av andre folk, ganske hyggelig til og med for meg som ikke bryr meg om fotball. Vi bestilte pizza-nattmat gjennom justeat.dk og sovnet som to steiner.

Torsdag tuslet vi rundt i byen og tok det veldig med ro (eller, på slutten av dagen viste fitbiten min over 26 000 skritt!). Vi spiste en god sandwich fra Sandwichpigen til lunch. Deretter tok vi havnebus ut til Refshaleø hvor konserten skulle være. Den var en del av Copenhell, en stor metalfestival. I fjor var første året på gud vet hvor lenge at jeg ikke var på festival, så det var gøy å gjøre det igjen. God stemning! Vi tok båten tilbake til Nyhavn og spiste middag på en hyggelig restaurant der – typisk turiststed. Men, så hyggelig det er i Nyhavn altså! Vi hadde også en rusletur på Kastellet.

På kvelden tenkte vi oss tilbake til Copenhell, men mens vi var på båten begynte det å regne og tordne. Vi gikk i land, nølte et øyeblikk, så løp vi tilbake i båten. Og godt var det! Makan til tordenvær har jeg aldri vært utfor før, det var helt vanvittig. Vi ble gjennomblaute mens vi løp rundt i byen på jakt etter et tørt sted vi kunne ta en drink eller to. Da vi til slutt kom oss hjem ble vi liggende store deler av natten å lytte til tordenværet.

Fredag var det klart for noe jeg hadde gledet meg veldig til, nemlig et besøk på Relæ. Her har de fokus på grønnsaker og over 90 % av råvarene er økologiske. Det er ikke noe problem å lage en vegetarisk meny, og de var også utrolig hensynsfulle når det gjaldt allergier. Relæ har en michelinstjerne og har fått plass nr 40. på en liste over verdens 50 beste restauranter, i tillegg har de Sustainable Restaurant Award. Head chef Christian Puglisi har bakgrunn fra bl.a. Noma og El Bulli. Vi bestilte Relæ menu (vegetar) med vin til.

«There’s simply no end to the smart thinking at Relae, which always has a
dual goal; serving customers the best food while having the lowest
possible environmental impact
» -theworlds50best.com

Opplevelsen på Relæ var, ikke overraskende, helt herlig. Vi fikk servert
så mye godt og spennende i en hyggelig og avslappet atmosfære. Etter dessert og en kopp kaffe ruslet vi mette og glade ut i sola. Enda en rusletur rundt i byen, en kald øl i sola, så vendte vi snuta hjemover. Et fint, lite avbrekk fra hverdagen 🙂

Hvordan har din uke vært? Ønsker dere alle en fin helg videre!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.