Brokkolipuré fra Marias Matblogg
Kjapt og enkelt,  Oppskrifter,  Tilbehør

Brokkolipuré

Brokkoli er virkelig en favorittgrønnsak, og jeg har alltid likt det. I denne oppskriften kjører vi den til brokkolipuré. Dvask og ihjelkokt brokkoli er ikke noe digg, men det er absolutt ikke noe galt med lettkokt eller dampet brokkoli. Noen ganger er det uansett gøy å prøve noe annet! Litt variasjon kan kanskje hjelpe på motivasjonen for å spise 5 om dagen? Her får du oppskrift på brokkolipuré – godt som middagstilbehør.

Brokkolipuré

Hvor mange? Passer som tilbehør til 4 personer

Hvor lenge? 15 minutter

Du trenger:

  • 1 brokkoli (ca. 400 g)
  • 2 ss mager kesam/kvarg, naturell
  • Salt, pepper og evt. annen smakstilsetning som sitron

Skyll brokkolien og kutt den i mindre buketter. Vi bruker så klart stilken også! Skrell av det ytterste laget og kutt den i små biter.

Kok opp lettsaltet vann og ha i brokkolien når det koker. La det småkoke til brokkolien er mør, ca. 5 minutter. Kjenn etter med en gaffel.

Hell av vannet og ha brokkolien i en bolle med 2 ss kesam/kvarg. Gjør det til en glatt puré med stavmikser. Smak til med salt, pepper og evt. litt sitronsaft.

Kjempegodt middagstilbehør!

Brokkolipuré fra Marias Matblogg

♥ Brokkoli inneholder blant annet vitmain C og folat, samt kostfiber som er godt for magen. Vitamin C er en antioksidant som er viktig for mange funksjoner i kroppen, og litt vitamin C kan hjelpe på opptaket av jern fra maten. Folat er et vitamin som er særlig viktig for kvinner i fruktbar alder, fordi det er viktig for fosteret under svangerskapet.

Brokkolipuré fra Marias Matblogg

Her finner du flere oppskrifter på middagstilbehør!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.