Søtt og salt

Blåbæris

Blåbærene fra turen jeg var på for noen dager siden har blitt til deilig is 🙂 Her er to enkle oppskrifter på blåbæris, hvor du ikke trenger ismaskin. Kjempegodt!!

Tid? Det tar noen timer, for isen skal fryses.
Vegan? Den ene isen inneholder honning, men det går an å kutte ut. Den andre inneholder fløte, men du finner sikkert et vegansk alternativ som kokosmelk eller plantebasert fløte.

Blåbær-sorbé

Du trenger:
250 g blåbær
150 g melis
1 ss honning
3 ss varmt vann
Saften av 1/2 sitron

Bland sammen alle ingrediensene og kjør det i en blender til en fin puré uten store biter. Ha blandingen i en beholder som tåler å fryses. Rør i isen når det har gått en halvtime og en time, for å hindre krystaller. Servers når isen er frossen, anbefaler minst 2 timer i frysen.

Blåbær-iskrem

Du trenger:
500 g blåbær
100 g melis
4 dl fløte
Saften av 1 lime

Bland bær, melis, lime og 1 dl fløte. Kjør det i blender til en blanding uten store biter. Resten av fløten vispes til krem. Bland det sammen i en beholder som tåler å fryses. Bruk gjerne slikkepott til å blande. Denne isen trenger du ikke å røre i mens den står i frysen, men du kan gjøre det for å forhindre iskrystaller. Min is var ferdig etter ca. 5 timer i frysen. Det kommer litt an på hva slags beholder du bruker. Ønsker du at den skal bli raskt ferdig bør du ikke lage den så tykk/høy i formen.

 

 

Serveringsforslag: Servert i høye glass og toppa med sjokoladesaus ♥

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.