Oppskrifter,  Søtt og salt

Bananbrød!

Hei! Hatt en fin helg? Min har vært skikkelig fin. På lørdag var det som nevnt Restaurant Day, og vi spiste Cubansk mat på pop-up restauranten til Helene. Deretter dro vi på Vegansk Julefestival, shoppet litt og kjøpte kake fra Fristelse Kafé – OMG så godt! På kvelden var vi i en bursdag. I går gikk vi en laaang søndagstur i Lillomarka, med kakao og bananbrød i nisteboksen. Etter turen spiste vi julemiddag på Funky Fresh Foods, tok med oss desserten hjem og koste oss med den og serietitting fra sofaen. Herlig.

Så, over til det innlegget egentlig skal handle om. Brune bananer? Lag bananbrød da vel! Det er superenkelt og smaker sååå godt. Perfekt i nisteboksen, eller som kveldsmat. Bananbrødet gir god energi på tur, og er perfekt sammen med en kopp kakao. Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften til Storesøster, men justert den litt etter min smak. I anledning årstida vi er inne i nå har jeg hatt i litt julekrydder, som egentlig smaker like godt året rundt 🙂

Hvor mange? 1 brød
Hvor lenge? Cirka en times tid

Du trenger:
3-4 modne bananer
100 gram smeltet smør eller olje
3 egg
Ca. 2 dl siktet mel
Ca. 3 dl sammalt mel
2 ts bakepulver
2 t vaniljesukker
1 ts salt
1 raus ts kanel
1 ts malt muskat
1/2 ts malt nellik
50 g hakket sjokolade
Evt. noen pekannøtter til topping

Forvarm ovnen til 180ºC.

Skrell bananene og mos dem med en gaffel eller det du har tilgjengelig.

Bland sammen egg og smør eller olje. Rør sammen alt det tørre i en annen bolle. Bland så sammen alle ingrediensene, hold av litt sjokolade til topping.

Hell røren i en smurt brødform og topp med sjokolade og nøtter. Stekes 180ºC, nederste rille, i cirka 45 minutter.

 

Jeg har skikkelig dilla på bananbrød for tida, har sikkert bakt det 4-5 ganger de siste to ukene. Saftig, søtt og mettende!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.