Ukategorisert

Året som gikk – 2017

Nå har vi nettopp startet på et nytt år, og jeg synes det er fint med et lite tilbakeblikk. Egentlig er jo både nyttårsaften og 1. januar bare dager som alle andre dager. Det er allikevel et symbol for noe nytt, og mange ser på det som en mulighet til å endre på noe i livet sitt. For et år siden var mye annerledes enn det er nå. 2017 har vært et spennende år for meg privat og for bloggen. Det kunne like gjerne ha gått en helt annen vei, og det er på tide å fortelle noe jeg ikke har skrevet om på bloggen før.

Det var nemlig slik at for akkurat et år siden hadde jeg en bitteliten «krise». Jeg var sliten og lei, og visste ikke helt hvor veien skulle gå videre. For å være helt ærlig var jeg ganske likegyldig til om jeg skulle fortsette å blogge eller ikke, og vurderte å avslutte hele greia. Tidlig i 2017 ble kontaktet av en webdesigner som ønsket å jobbe med meg, og resultatet ble den fine nettsiden du er inne på akkurat nå. Tilfeldighetene ville altså ha det til at jeg endte med å satse på bloggen fremfor å avslutte den. Det har jeg ikke angret på, for det åpnet seg flere dører i løpet av 2017.

Tidlig på året ble jeg spurt om å holde matlagingskurs og kostholdsforedrag på Trondheim Vegan Fair. Det var skikkelig gøy og lærerikt! Det var ikke første gangen jeg har snakket foran mange mennesker, men det er allikevel noe helt annet å stå og snakke om noe man liksom er «ekspert» på. Du vet at menneskene i salen har kommet dit kun for å høre på deg snakke om et tema. Jeg synes egentlig det gikk veldig bra og kan godt tenkte meg å gjøre mer av slikt.

I sommer fikk jeg endelig oppleve Nord-Norge da jeg tilbragte en ukes tid i Vesterålen og Lofoten. Så vakkert! Du vil ikke tro det før du faktisk har opplevd det, bilder er ikke bra nok. Det ble også en venninnetur til Rjukan og Gaustatoppen, en tur til Skagen med familien, samt noen overnattingsturer ute i Oslomarka. I sommer laget jeg også en urban kjøkkenhage og ble intervjuet om dette i Aftenposten. Nesten samtidig hadde jeg et meningsinnlegg om vaksiner i samme avis.

Dette året har jeg skrevet litt mer om mine egne meninger samt innlegg om kosthold og ernæring enn før. Det henger naturlig sammen med at jeg har studert ernæring på fulltid i 3 år og føler meg tryggere på disse temaene nå. Dessuten ønsker jeg å formidle et avslappet og balansert syn på kosthold, uten så mye hokus-pokus. Dette får jeg veldig gode tilbakemeldinger på, noe som sier meg at det er folk der ute som savner akkurat dette i jungelen av meninger om kosthold og helse.

detox sitron vann

Gjennom Instagram fikk jeg nye samarbeidspartnere, og på forsommeren ble jeg kjent med Camilla Lorentzen som står bak Fitnok. Plutselig ble jeg en del av Fitnokjentene, og det har vært veldig gøy! Jeg begynte også å jobbe med sosiale medier for andre bedrifter, og startet et enkeltpersonsforetak. Ved siden av dette har jeg fortsatt studiene innen samfunnsernæring, og er engasjert i frivillig arbeid. Jeg kan ikke nekte for at de siste månedene har vært intense og med liten tid til å slappe av, men det har også vært utrolig gøy og interessant.

En torsdag i høst snakket jeg litt om slankemidler på Snapchat, dette skrev jeg også et blogginnlegg om. Etter dette ble jeg kontaktet av Helsekontrollen på TV2 som ville lage et innslag om nettopp slankemidler. Plutselig var Camilla og jeg på opptak med TV2 i Oslo, og det hele ble sendt på TV i november.

Helsa har holdt seg relativt bra i år. Faktisk er det et av mine friskeste år på lang tid, om man kan si det slik. Det er jeg ubeskrivelig takknemmelig for! Jeg har endometriose og har funnet frem til en behandling som fungerer sånn tålig bra her og nå. Kneet jeg skadet for noen år siden har holdt seg på plass og jeg har ikke sklidd på isen denne vinteren, hehe *bank i bordet*!

Jeg har hatt en fin, liten nyttårsfeiring med venner, og i dag gikk turen tilbake til Oslo. Om bare et par dager går faktisk turen min videre til andre siden av verden.

Da gjenstår vel bare å ønske godt nytt år! 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.