Alkoholfrie alternativer til julemiddagen

Mange gruer seg til jula på grunn av alkoholen. Dette gjelder både barn og voksne. Barna merker kanskje mer enn du tror, og synes det er skummelt når familiemedlemmer forandrer personlighet etter å ha drukket. Mange voksne føler et drikkepress, selv om de kanskje hadde gjort lurest i å la glasset stå. Og så er det dem som rett og slett ikke drikker alkohol, og selvfølgelig gravide som ikke ønsker å drikke. Jeg har ofte tenkt at det ikke er så kult å være voksen og sitte med julebrus, eller klassikeren Mozell. Derfor er det godt vi har mange andre, gode alkoholfrie alternativer. Her er noen forslag!

♥ Ekstra gode fruktmoster, som Sunniva Vår, Balholm og Ringi.
♥ “Musserende vin” uten alkohol, eller sprudlebrus om du vil. F.eks. Alexander’s sparkling grape juice eller Fuhr Cascade. Passer bra på nyttårsaften og til andre festlige anledninger.
♥ Alkoholfrie alternativer til vin, øl og cider, som f.eks. Herrljunga cider eller Santa Clausthaler.
♥ Alkoholfri gløgg.

Vi drakk Sunniva Vår eple, kirsebær og aronia sist vi hadde nøttestek. Veldig god!

“VÅR gourmet fruktmost er et helt unikt produkt, laget spesielt for å passe til ulike typer mat som et fullverdig alternativ til vin. VÅR Eple, Kirsebær og Aronia er middels fyldig og syrlig av modne bær som sitter godt i munnen, med et snev av jordsmonn. Den har en kompleks og balansert ettersmak”

Vinmonopolets uvalg av alkoholfritt finner du her. Ellers finner du mange av de nevnte drikkene på f.eks. Meny, og Herrljungas Cider har jeg fått kjøpt på Europris. Noen blomsterbutikker tilbyr alkoholfri eplemost, vanlig og sparkling.

Merket med: ,,

2 kommentarer til «Alkoholfrie alternativer til julemiddagen»

    1. Takk, så hyggelig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.