Reiseblogg: Sjokoladekurs i Antigua

Jeg er veldig glad i sjokolade, og det er lenge siden jeg lagde min egen sjokolade fra bunnen for første gang. Allikevel var det utrolig gøy og lærerikt da vi litt spontant bestemte oss for å dra på sjokoladekurs igår!

Kakao inneholder antioksidanter og kan i teorien ha en positiv effekt på hjertehelsen. Om det funker i praksis er nok avhengig av hva slags og hvor mye sjokolade du spiser. Veldig mye sjokolade vi finner i butikken er av dårlig kvalitet med lite ekte kakao, men mye sukker, tørrmelk, vegetabilske oljer og fyllstoff. Mørk sjokolade er nok et bedre valg, men det kan være lett å la seg lure; selv om den har rykte for å være sunn så er den ofte like kaloririk som lysere sjokolade.

Jeg mener nå at ikke ALT her i livet trenger å handle om å være sunnest mulig, og koser meg med sjokolade om jeg har lyst! Så får en evt positiv helseeffekt av mørk sjokolade være en bonus. Å kose seg litt med noe godt er ihvertfall bra for sjela 😉

choco museo Antigua

Det var urbefolkningen i områdene som idag er Guatemala og Mexico som først oppdaget at kakaobønner kunne bli til smakfull sjokolade, sannsynligvis ved en tilfeldighet.

For å bli til sjokolade må kakaobønnene gjennom flere steg. Denne prosessen er basically den samme idag som da Mayafolket begynte å lage sjokolade for hundrevis av år siden.

choco museo Antigua

Først må frukten plukkes og bønnene fermenteres. Etter fermenteringen skal de tørkes og deretter ristes. Man fjerner skallet fra de ristede bønnene, og det som er inni blir til kakao. Av denne massen kan man få kakaomasse, kakaopulver og kakaosmør.

choco museo Antigua

choco museo Antigua

Vi lagde vår egen konfekt og tre drikker med kakao; kakao-te, kakao som mayafolket og kakao som spanjolene lagde den etter å ha fått smaken på sjokolade under reiser til Mellom-Amerika.

Mayafolkets kakao ble laget med kakaomasse, honning/nektar, vann, maismel, krydder og evt blod om man skulle ofre til gudene. Kakao-te lages med skallet til ristede kakaobønner, sukker og evt krydder. Spanjolene innnførte det de fleste av oss idag kjenner som kakao eller varm sjokolade, laget med melk, sukker, kakao og evt krydder.

Det var et veldig gøy og lærerikt kurs, og vi var heldige som fikk den flinke guiden helt for oss selv da vi var de eneste påmeldte denne ettermiddagen!

choco museo Antigua

3 tanker om “Reiseblogg: Sjokoladekurs i Antigua

  1. Haha, og kom på nå. Var i Belize for 7-8 år siden <3 Og vi bodde på et fantastisk sted, og på hotelle solgte de lokalt laget sjokolade. Jeg kjøpte det hver eneste dag, husket han servitøren som kom på døren til meg lo så mye av meg 😀 Og på en av de siste dagene var de utsolgt fordi jeg hadde økt salget deres unormalt og det var tomt 😀 Haha, flaut og morsomt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.