Oslo Vegetarfestival 2017

Hei! Da var søndagskvelden her, og Oslo Vegetarfestival 2017 er over. Det har vært en kjempefin, inspirerende og litt slitsom helg! Jeg stod på stand med Veann, som jeg har begynt å jobbe for. Når jeg hadde fri gikk jeg rundt og kikket på de forskjellige bodene og spiste utrolig mye digg mat. Ble så mett! Det var et supert utvalg av mat og noe for enhver smak. Du trenger forresten ikke være vegetarianer eller veganer for å gå på vegetarfestival, her er det noe for alle. La deg inspirere!

Gardein er et merke som er nytt i Norge, med mye godt! Min favoritt var Fishless Filet (tilsatt omega-3 fra algeolje!) og Mandarin Crispy Chick’n. Jeg kjøpte med meg noe vegansk proteinpulver med komplett aminosyreprofil. Passer for de fleste, særlig da veganere og dere som ikke tåler melk. Såvidt jeg kan se fra ingrediensene er det også fritt for soya og gluten. Søtet med stevia. Gleder meg til å teste det ut i noen hjemmelagde proteinbarer, kanskje det kommer en ny oppskrift snart? 😉

Quini er et nytt, norskprodusert produkt som hadde testsalg på festivalen. Dette har jeg ventet på! De fleste mellommåltider man får i kiosker og butikker i dag er basert på melk. Her kommer det en som passer både for veganere og dere som ikke tåler melk. Quini inneholder norsk svarthavre og norskprodusert quinoa!

Det som gir ekstra stjerne i boka hos meg er at den er tilsatt tangpulver med jod! Vi snakker en del om jod på skolen for tida, da det er ting som tyder på at en del nordmenn faktisk får i seg lite jod. En utfordring med tangmel er at man ofte ikke vet hvor mye jod det inneholder. Det kan være lite, men det kan også være for mye. Jeg snakket med de som lager Quini, og de sa at de analyserer tangpulveret for å vite nøyaktig hvor mye jod det inneholder.

Quini har en crowdfunding på gang, hvor de altså samler inn penger for å lansere produktet. Sjekk det ut her! Du kan gi et valgfritt beløp eller forhåndsbestille produkter, hvis du også er interessert i å få dette ut i butikkene.

I tillegg til alt dette har jeg denne helga spist blåbærkake, softis, vegansk «ostekake», churros og donuts, kebab, satay skewers, indisk gryterett, pad thai og masse Gardein-produkter! Puh! 🙂

Dette er bare et bittelite utvalg av alt det forskjellige de hadde på festivalen. Et fantastisk fint arrangement for alle som er matglade og interesserte i matlaging, kosthold, dyrevern, miljø og så videre. Det var veldig hyggelig å stå på stand, og særlig hyggelig å se så mange kjente fjes!

Var du på vegetarfestivalen? Har du smakt noen av disse produktene før? 🙂

PS: Hvis dere sjekker ut Veganmannen på facebook sin direktesending fra festivalen, så dukker det kanskje opp en liten linselus ca. 35:40.

Jeg jobber for Green Food Company (Veann) og stod på stand for dem, men innlegget er ikke sponset eller betalt. Just so you know 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *