Om meg

Hei! Så hyggelig at du har tatt turen innom bloggen min. Jeg heter overraskende nok Maria, er født i 1992 og bor for tiden i Oslo. Her studerer jeg samfunnsernæring på Høgskolen i Oslo og Akershus. Jeg har en stor interesse for mat, helse og kosthold! Som 17-åring ble jeg vegetarianer, og jeg er opptatt av miljø, dyrevern og en «grønn» livsstil. Mange tror mye om vegetarmat, og opprinnelig startet jeg en matblogg med ønske om å dele oppskrifter med venner og familie.

Maten vi spiser i hverdagen bør være sunn og næringsrik, men vi må ikke glemme bort god smak og matglede. Hos meg finner du ikke innlegg av typen: «Bli slank og lykkelig med disse 3 tipsene», eller: «Ta en juice-detox før sommeren». Dietter kan kanskje fungere der og da, men helse og matglede skal vi ha hele livet.

Jeg er ho kjedelige som sier at balanse og variasjon er nøkkelordene. Man må finne et kosthold man kan trives med i lengden. Det er rom for både brokkoli og sjokolade i et sunt kosthold, spør du meg. Når jeg skriver om kosthold er det med en kunnskapsbasert tilnærming, og en dæsj personlig erfaring der det passer.

Trening og friluftsliv er også en del av livet mitt, og jeg brenner for at fysisk aktivitet skal være oppnåelig for alle! Ikke gjør det for komplisert, det viktigste er at du beveger på kroppen. Selv liker jeg tur i skog, mark, fjell og fjære. Gjerne med kaffetermos og noe god niste 😉

Nå har jeg blogget noen år, og på den tiden har jeg utviklet meg og lært mye nytt. Bloggen er en kjempefin hobby som har gitt meg mange muligheter, og jeg håper å ha tid og overskudd til å fortsette med å dele oppskrifter, bilder og tanker her inne lenge. Men det er studiene innen samfunnsernæring som er min pri. 1, og veien videre blir til mens jeg går.

Under «Oppskrifter» finner du matbloggen min med oppskrifter på alt fra grønne salater til søte kaker. Under «Kosthold og trening» deler jeg mine tanker og tips om dette emnet. Og under «Livsstil» havner egentlig alt annet, fra tips om miljøvennlige produkter til refleksjoner og meninger.

I 2017 er jeg Heliosambassadør og deler oppskrifter med Helios.no.

Jeg er ambassadør for Fitnokjentene og leverer oppskrifter for Fitnok.no.

Ved siden av bloggen er jeg engasjert innen dyrevern og jobber jeg med oppskriftsutvikling, SoMe, innholdsproduksjon m.m. Linkedinprofilen min finner du her.

Kostholdsforedrag og matlagingskurs i Trondheim. Foto: Hanna Nielsen.

Kontakt

Hvis du har noen spørsmål eller det er noe du tenker på, så legg gjerne igjen en kommentar.

Du kan også kontakte meg via facebook eller maria_uldahl (alfakrøll) hotmail.com

Vennligst ikke kopier bilder eller tekst fra denne bloggen uten å spørre meg på forhånd. Alle bilder er tatt av meg eller Anders V. Dannevig med mindre annet er oppgitt.

Helsedirektoratets kostholdsråd for vegetarianere finner du her.