Om meg

Hei! Så hyggelig at du har tatt turen innom bloggen min. Jeg heter overraskende nok Maria, er født i 1992 og bor for tiden i Oslo. Her studerer jeg samfunnsernæring på Høgskolen i Oslo ogAkershus. Jeg har en stor interesse for mat, helse og kosthold! Som 17-åring ble jeg vegetarianer, og jeg er opptatt av miljø, dyrevern og en «grønn» livsstil. Mange tror mye om vegetarmat, og opprinnelig startet jeg en matblogg med ønske om å dele oppskrifter med venner og familie.

Maten vi spiser i hverdagen bør være sunn og næringsrik, men vi må ikke glemme bort god smak og matglede. Hos meg finner du ikke innlegg av typen: «Bli slank og lykkelig med disse 3 tipsene», eller: «Ta en juice-detox før sommeren». Dietter kan kanskje fungere der og da, men helse og matglede skal vi ha hele livet.

Jeg er ho kjedelige som sier at balanse og variasjon er nøkkelordene. Man må finne et kosthold man kan trives med i lengden. Det er rom for både brokkoli og sjokolade i et sunt kosthold, spør du meg.

Helsedirektoratets kostholdsråd for vegetarianere finner du her.

Jeg interesserer meg også for trening og friluftsliv, og brenner for at fysisk aktivitet skal være oppnåelig for ALLE!

Tidligere blogget jeg på mariasmat.blogspot.com, men i 2017 har jeg altså flyttet over til mariauldahl.com. Nå har jeg blogget noen år, og på den tiden har jeg utviklet meg og lært mye nytt. Bloggen er en kjempefin hobby, og jeg håper å ha tid og overskudd til å fortsette med å dele oppskrifter, bilder og tanker her inne lenge.

Under «Oppskrifter» finner du matbloggen min med oppskrifter på alt fra grønne salater til søte kaker. Under «Kosthold og trening» deler jeg mine tanker og tips om dette emnet. Og under «Livsstil» havner egentlig alt annet, fra tips om miljøvennlige produkter til refleksjoner og meninger.

I 2017 er jeg Heliosambassadør og deler oppskrifter med Helios.no.

Jeg er ambassadør for Fitnokjentene og leverer oppskrifter for Fitnok.no.

Ved siden av bloggen jobber jeg også med oppskriftsutvikling, SoMe m.m. for VEANN Norge.

Kostholdsforedrag og matlagingskurs i Trondheim. Foto: Hanna Nielsen.

Kontakt

Hvis du har noen spørsmål eller det er noe du tenker på, så legg gjerne igjen en kommentar.

Du kan også kontakte meg via facebook eller maria_uldahl (alfakrøll) hotmail.com

Vennligst ikke kopier bilder eller tekst fra denne bloggen uten å spørre meg på forhånd. Alle bilder er tatt av meg eller Anders V. Dannevig med mindre annet er oppgitt.