Lake Atitlán Panahachel Guatemala

Reiseblogg: Guatemala- Antigua, Monterrico, Flores, Tikal, Lake Atitlán

2018 startet for min del med en 9 uker lang reise på Cuba og i Guatemala. Jeg har tatt en laaang pause fra matbloggen for å fokusere på andre ting. Det har vært godt med en pause, men jeg gleder meg til å dele flere gode oppskrifter og innlegg om kosthold. Først vil jeg fortelle dere litt om reisen min! Noen har kanskje fulgt praksisbloggen, men jeg synes uansett det passer med en liten oppsummering av reisen her inne. Tredje innlegg handler om reisene mine rundt i Guatemala!

Antigua Guatemala

Byen jeg bodde i heter Antigua Guatemala, som kan oversettes til Gamle Guatemala. Det var tidligere hovedstaden, men etter naturkatastrofer ble hovedstaden flyttet til Guatemala City. Det var både vulkanutbrudd og jordskjelv mens jeg var i Guatemala, landet er veldig utsatt for naturkreftene. Den aktive Volcán de Fuego ligger like utenfor byen og spyr ut røyk og lava daglig.

Volcan Fuego Antigua Guatemala

Antigua er en flott by med historisk sus. Det er også en veldig trygg by i Latin-Amerikansk målestokk, med mange turister og et internasjonalt miljø. Byen har mye å by på når det gjelder restauranter, kafeer, barer, hosteller, reisebyråer og markeder. Du kommer deg lett til og fra Antigua, og det er mye å gjøre i området. Jeg trivdes kjempegodt, og vil si at Antigua er et flott utgangspunkt for en reise til Guatemala!

Antigua Guatemala

Antigua Guatemala

Antigua Guatemala

To ganger reiste vi til Monterrico for strandliv ved Stillehavskysten. Her er stranden svart på grunn av vulkanene. Temperaturen lå på rundt 30ºC på dagtid da jeg var der i januar og mars. Vi dro på en flott båttur i mangroveskogen, men ellers var det maks avslapping som gjaldt. Det går an å bade, men bølgene er veldig sterke og folk har druknet her. Den sorte sanda er for varm til at man kan ligge på den, så her gjelder solsenger eller hotell med basseng. Husk myggspray og høy solfaktor!

Monterrico Guatemala

Monterrico Guatemala

Monterrico Guatemala

Tikal og Flores ligger nord i landet mot grensen til Mexico. Flores er en øy i innsjøen Petén Itza. Det  var en mayaby helt frem til de spanske conquistadorene kom til området på 15- og 1600-tallet. Nå er det først og fremst et reisemål for turister. Flores er et fint sted å overnatte når  man reiser til Tikal.

Tikal er en forlatt mayaby dypt i regnskogen. Her finner man noen av de best bevarte ruinene fra mayaenes storhetstid. Det er nå en nasjonalpark og står på UNESCOs verdensarvsliste. Det lever fortsatt mange mayaer i Guatemala, kulturen har ikke dødd ut. Det var utrolig kult å gå i jungelen og høre alle de forskjellige lydene. Vi så både aper, ekorn, store sommerfulgler, fargerike fugler og søte coatimundis (nesebjørner). Mayatemplene er veldig imponerende, tenkt at de bygde disse langt inni regnskogen for over tusen år siden!

Tikal Guatemala

Flores Guatemala

Lago de Atitlán ligger i høyfjellet og har blitt beskrevet som verdens vakreste innsjø. Det er ikke så rart! Innsjøen er omringet av flott natur og høye fjell som faktisk er inaktive vulkaner. Vi dro hit to ganger og bodde i Panahachel og San Pedro. I byene rundt innsjøen finner man en god miks av hippier, backpackere, mayafolk og ande guatemaltekere. Rundt Lake Atitlán finnes det noe for enhver smak! Du kan booke deg inn på et luksushotell og slappe av ved bassenget, eller dra på topptur på en vulkan, padle på innsjøen og ta zip-line gjennom et naturreservat. I byene finnes det gode spisesteder, barer med masse liv og markeder med både flott ting og billig juggel.

Panahachel Lake Atitlán

Panahachel Lake Atitlán

Panahachel Lake Atitlán

Panahachel Lake Atitlán Guatemala

San Pedro Lake Atitlán

Panahachel Lake Atitlán Guatemala

Jeg ble veldig glad i Guatemala og håper jeg får mulighet til å reise tilbake en gang. Da har jeg også lyst til å se mer av Mellom- og Sør-Amerika!

Indians nose Lake Atitlán

Les reiseblogg del 1 her: Cuba

og del 2 her: På praksis i Guatemala

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.