Grov pizzabunn med spelt

Her får du oppskriften på den pizzabunnen vi oftest baker hjemme hos oss. Den er 100 % grov med sammalt speltmel og sesamfrø med skall. Visste du at sesamfrø med skall er rike på kalsium? Oppskriften rekker til 1 tykk bunn i langpanne eller 2 tynnere bunner. Grov pizzabunn en av mine mest populære oppskrifter, du finner originalen her!

Du trenger:
1/2 pk tørrgjær
2 1/2 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
6 dl sammalt speltmel + litt til utbaking
En neve sesamfrø med skall
1/2 ts salt

1. Rør sammen mel, tørrgjær og 1/2 ts salt. Ha i olje og lunkent vann. Bland godt og elt i 6-7 minutter til en fin deig. Den skal ikke være klebrig, for den må være lett å kjevle ut. Spe med litt mer vann eller mel hvis deigen blir for tørr eller våt. La deigen heve på en lun plass i 30 minutter.

2. Kjevle ut deigen, det skal være nok til å dekke minst en hel stekeplate. Du kan også lage 2-3 mindre pizzaer med tynn bunn. Fukt kantene med litt vann og strø over sesamfrø.

3. Når du har hatt på fyll skal pizzaen stekes på minst 225ºC i 10-15 minutter, avhengig av hvor tykk eller tynn bunnen er. Tynne bunner kan fort bli svidd, så følg med! 🙂 Det aller beste er å ha på høy varme, vifte og undervarme!
 
♥ Det er også mulig å forhåndssteke pizzabunnen og spare den ned til senere bruk. Da steker du den bare i 3-4 minutter. Prikk først noen hull i pizzabunnen så ikke den «bobler» opp. La pizzabunnen avkjøles før du pakker den i plastfolie og fryser ned eller legger den i kjøleskapet.Trenger du inspirasjon til fyll? Her finner du oppskrift på min favorittpizza! 

 

2 tanker om “Grov pizzabunn med spelt

    1. Enig 🙂 Er sånn jeg liker det best. Selv om det er godt med skikkelig norsk fredag-/lørdagspizza med tykk bunn innimellom 😀
      Takk det samme du 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.