Playa del Este, Havana, Cuba

Reiseblogg: Cuba

2018 startet for min del med en 9 uker lang reise på Cuba og i Guatemala. Jeg har tatt en laaang pause fra matbloggen for å fokusere på andre ting. Det har vært godt med en pause, men jeg gleder meg til å dele flere gode oppskrifter og innlegg om kosthold. Først vil jeg fortelle dere litt om reisen min! Noen har kanskje fulgt praksisbloggen, men jeg synes uansett det passer med en liten oppsummering av reisen her inne. Første innlegg handler om Cuba!

Turen gikk tidlig i januar. Rett fra iskalde, mørke vinter-Norge til fuktig tropevarme i Karibien. Jeg fikk se hovedstaden Havanna og den mindre byen Trinidad. Trinidad er en spesiell by med fargerike bygninger, som står på UNESCOs verdensarvliste. Der våkner man til lyden av hestehover mot brostein og haner som ønsker dagen velkommen fra kl. 05 om morgenen.

Trinidad Cuba

Trinidad Cuba

Trinidad Cuba

Playa Ancón Trinidad Cuba

Playa Ancón Trinidad Cuba

Playa Ancón Trinidad Cuba

Cuba har sin egen Airbnb-aktige ordning som heter Casa Particular. Da bor du hjemme hos lokale cubanere i deres hjem. Noen av disse kan også bookes på vanlig Airbnb, men da må du oppgi årsaken til at du skal besøke Cuba fordi Airbnb er et amerikansk selskap. Den ene casaen jeg bodde på var som en ordentlig Bed and Breakfast, mens den andre var et soverom i et privat hjem hvor ingen kunne engelsk. Frokosten bestod av sterk kaffe, ferskpresset juice, lyst brød, egg og pålegg.

Cartacuba Havana Cuba Casa Particular

Cartacuba Havana Cuba Casa Particular

Cuba er uten tvil et spesielt land. Internett er ikke vanlig for privatpersoner. For å få nettilgang må man kjøpe et kontantkort på en Telepunta, så samles man i parker og på torg hvor det er offentlig internett. Klassiske amerikanske biler deler veien med mer moderne biler og coches de caballo – hest og kjerre. Det var veldig vanskelig å finne butikker, men det finnes en del små kiosker med dårlig utvalg. Maten var som oftest ikke noe å skryte av. Det var ofte mye søppel i gatene, og veiene fulle av hull og ujevnheter. Revolusjonsmuseet bestod av god, gammeldags propaganda.

Trinidad wifi Cuba

Havana Cuba Revolution museum

Havana Cuba

Havana Cuba

Classic car Cuba

Nå høres jeg kanskje negativ ut, men det er ikke meningen! Jeg er veldig glad for å ha fått oppleve litt av Cuba og kan definitivt tenke meg å reise tilbake med bedre tid. Det er kanskje ikke et drømmested for charterferie-typen, men perfekt om du vil oppleve noe helt spesielt, snålt og uforglemmelig. Cuba har vakker natur og en utrolig spennende historie!

Malecon Havana Cuba

Cubareisen ble avsluttet på residensen til den norske ambassadøren hvor det var et arrangement med cubanske musikere og studenter fra jazzkonservatoriet i Trondheim. Veldig gøy! Men det var også rart å oppleve kontrasten fra Cuba som har generelt dårlig standard på ting, til den fantastiske ambassadeboligen med gratis drinker og fingermat. Kvelden var uansett en veldig fin avslutning på oppholdet – takk til Martin og Kaja som gjode turen ekstra bra 🙂

Havana CubaHavana Cuba

Les reiseblogg del to her: På praksis i Guatemala

og del tre her: Guatemala – Antigua, Monterrico, Flores, Tikal, Lake Atitlán

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.