Coffee farmer in Guatemala

Reiseblogg: Besøk på en kaffegård

På søndag var Helle og jeg på besøk hos en kaffebonde som heter Daniel Gonzalez. Han eier et stykke jord i fjellsiden på Volcán de Agua, og prosesserer kaffen i bakgården hjemme hos seg selv. Daniel er en del av De la Gente (“for folket”), en organisasjon som jobber for og med bøndene.

Coffee farm in Guatemala

Coffee farm in Guatemala

De la Gente bidrar med kunnskap og opplæring, og de tilbyr rentefrie lån så bøndene kan investere i egen gårdsdrift. Det er en organisasjon som er opptatt av hjelp til selvhjelp og langsiktige løsninger.

For meg virker dette som en bærekraftig måte å hjelpe folket i Guatemala på. Her mangler mange skolegang, så det å få kunnskap om og opplæring i noe kan bidra til at mennesker som for eksempel Daniel har er bedre utgangspunkt for å ta vare på familiene sine. Har foreldrene en stabil inntekt er det for eksempel mer sannsynlig at barna går på skolen. Og går barna på skolen har de så klart bedre utgangspunkt for å studier og arbeidsliv i voksen alder. Utdanning og kunnskap er alfa og omega!

Coffee farmers in Guatemala

En engelsktalende guide var også med, og hjalp oss å oversette der våre spanskferdigheter ikke lengre strakk til. Han har lært seg engelsk og deretter fått seg jobb som guide via De la Gente, så organisasjonen har flere positive ringvirkninger i samfunnet.

Ved å tilby guidede turer til turister får bøndene en ekstra inntektskilde. For en kaffeelsker som meg var det kjempegøy å få se hvordan kaffen dyrkes og lære om prosessen bak en kaffekopp. Turen ble avsluttet med den ferskeste kaffekoppen jeg noensinne har drukket. Vi bruke Daniels egne kaffebønner. Kona hans, Maria Gonzalez, viste oss hvordan vi ristet/brant og kvernet kaffen for hånd. Til slutt drakk vi den sammen, og det var rett og slett skikkelig hyggelig.

Coffee farm in Guatemala Coffee farm in Guatemala Coffee farm in Guatemala Coffee farm in Guatemala

Om du noensinne besøker Guatemala og Antigua så må jeg få anbefale coffee tour med De la Gente på det varmeste 🙂

http://www.dlgcoffee.org

Coffee farm in Guatemala

2 tanker om “Reiseblogg: Besøk på en kaffegård

  1. Så spennende og lærerikt! Det virker som du klarer og oppleve en hel del nå når du er bortreist! Mye lærerikt som varer livet ut <3
    Og hvem liker ikke kaffe da gitt?! Nam! 🙂 Håper du fikk kjøpe litt bønner av Mr Gonzalez 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.